Virtuaaliassarien brändikuvitus

Virtuaaliassarit eivät ole vain virtuaalihahmoja

Virtuaaliassareiden Sanna Kolehmaisen kanssa olemme tehneet yhteistyötä siitä asti, kun Sanna perusti yrityksensä. On ollut ilo olla luomassa heidän yritysilmettään valokuvien kautta jo neljättä vuotta. Kaikille yrityksessä työskenteleville assareille on tuotu valokuviin heidän oikea persoonallisuutensa.  

Pyysin palautetta Sannalta palveluistani ja liikutuin, kun Sanna kommentoi näin:  

”Nelli on juuri sellainen, millaiseksi hän kuvailee itseään omilla kotisivuillaan eli Suomen positiivisin kuvaaja. Nellin olemus ja läsnäolo ovat aivan vallattomia. Kun Nelli kuvaa, hän tekee sitä aidosti halusta auttaa ja ottaa asiakkaille heidän itsensä näköisiä kuvia. Sellaisia kuvia, jotka peilaavat juuri sitä mitä asiakas kaipaa palveluistamme. Kaikki brändimme valokuvat ovat Nellin käsialaa.”

Virtuaaliassarit ovat alusta asti janonneet kasvua ja panostaneet markkinointiin. Aikojen alussa Sanna pitsasi minulle idean yrityksen ilmeestä ja mietimme yhdessä kuva kuvalta millaisen ilmeen he haluavat. Vuosien varrella olenkin saanut olla tarjoamassa Sannalle kymmeniä kuvia, jotka ovat heijastaneet heidän ilmettään ja olemustaan. 

#toimistonenkelit

Sannalle on ollut tärkeää, että kuvat heijastavat heidän tarjoamien palvelujen filosofiaansa eli kun palkkaa itselleen Virtuaaliassarin, palvelukseensa saa aidon asiantuntijan, jolla on ihka oikea nimi ja aito persoonansa. Kun valokuvaan se on ollut minulle tärkeä ohjenuora. Asiantuntija voi esiintyä kuvissa myös helposti lähestyttävänä ja rentona toimistonenkelinä. Monelle toimistorutiinien ulkoistaminen on valtava helpotus. 

Yrityksen nimi on aika raflaava ja konttoristien tittelit, kuten mestarikonttoristi ja pääkonttoristi ovat ruokkineet ideoita kuvauksissa. Vaikka Virtuaaliassarit tekevätkin jämptiä työtä kirjanpidon, reskontran ja toimistotöiden kanssa, yrityksen ilmeestä on haluttu luoda helposti lähestyvä ja mutkaton. 

Kaikista assareista on otettu aina virallinen konttoristikuva ja muistettava toiminnallinen kuva toimistonenkelinä. 

Toiminnallinen toimistonenkeli.
Virallinen toimistonenkeli.

Olen järjestänyt Virtuaaliassareille heidän pyynnöstään valokuvamalleja esittämään yrittäjiä. He ovat tilanneet minulta mainoskuvia, joiden teemoina on ollut sekä tuskainen yrittäjä ennen assaria että onnellinen yrittäjä assarin hankkimisen jälkeen. 

Kerta toisensa jälkeen pääsemme kuvauksissa yhä nopeammin samalle aaltopituudelle ja minun on helppo tarjota heille kuvia, joista tiedän heidänkin syttyvän. Joskus Sanna kertoo minulle vain, että tällä kertaa kuviin haluttaisiin naismalli ja se riittää. Pitkä asiakassuhde kantaa hedelmää.

”Nelli osaa ottaa myös totisia virkakuvia eli ns. toimarikuvia, joita voi käyttää bisneskuvina. Nelli osaa ottaa myös heittäytymiskuvia. Pidän itse valoisista kuvista ja hehkuvista väreistä”, kommentoi Sanna.

Käyn toiveita ja tilauksia läpi myös suoraan Virtuaaliassareiden sosiaalisen median toimiston kanssa. Usein kuvaan heille 30 kuvaa kerralla ja silloin asiakkaalta kuluu hyvin vähän aikaa kuvien kanssa hääräämiseen. Aina Sanna ei halua tai ehdi käyttää kauheasti aikaa kuvatilauksiin.

”Tää meidän mallimme toimii älyttömän hyvin”, kehui Sanna, kun kysyin palautetta. ”Riittää, että kysyn, hoidatko sinä.”

”Olen täysin vakuuttunut, että Nellin luoma kuvamaailma on auttanut meitä menestymään. Olemme avanneet Virtuaaliassari-konseptin myös franchise-ketjuksi ja nyt löydät avuksesi useista isoista kaupungeista oman Virtuaaliassarin.”

Tuskainen yrittäjä hukkuu kuitteihin. Anna Virtuaaliassarin auttaa!

Maskeeraaja laittaa hiukset ja meikit

Virtuaaliassareiden kuvauksiin tuon mukanani aina maskeeraajan, joka laittaa kaikkien hiukset ja meikit. On tärkeää, että kuvattavilla henkilöillä on hyvä fiilis, kun he tulevat kameran eteen. Käytössäni on useampia loistavia maskeeraajia, joiden iloinen pulputus rentouttaa kuvattavia jo ennen kuin he astuvat kameran eteen. Maskeeraajat osaavat myös auttaa vaatevalinnoissa, mikä nopeuttaa kuvauksia. 

Käyttämäni maskeeraajat kiinnittävät huomiota, että meikki näyttää kamerassa hyvälle, iho ei kiillä kuvissa eikä hiukset hapsota.  Kuvattava tuntee olonsa rennommaksi, kun meikki on hänen itsensä näköinen.

Miehille tehdään kevyt pohjameikki ja laitetaan vähän puuteria. Miehet eivät aina osaa itse poistaa itse meikkejään, joten he saavat käydä poistamassa meikkinsä vielä maskeeraajalla.  Naiset yleensä selviävät itsekin ja haluavat pitää meikkinsä.

Jos kuvattava joutuu itse meikkaamaan, meikin vahvuus ja se miltä se näyttää kameran linssissä tuottaa usein turhaa epävarmuutta. Maallikolle voi olla vaikea arvata kuinka vahvalta meikki näyttää luonnonvalossa tai vastaavasti salamavalojen räiskyessä. 

Sannan ohjeet kuvattavana olemiseen

”Nellin ohjattavana on helppo olla. Siinä pitää vaan uskaltaa heittäytyä ja luottaa prosessiin. Kun ei mieti turhaan ja tekee mitä Nelli sanoo, kaikki menee loistavasti. Nelli osaa kaivaa ne aina ne kuvat, joissa näyttää parhaalta. Nellillä on uskomaton kyky löytää oikeat asennot ja ilmeet.”

Virtuaaliassareiden somekuvia voit kurkata Facebookissa.