Viisi vinkkiä tuotekuvaukseen

Pienyrittäjän tuotekuvausvinkit

Vinkki 1.
Tuotekuvia on kahdenlaisia – niitä, jotka kertovat tuotteen ominaisuudet (usein valkotaustaiset, selkeät kuvat) ja fiiliskuvia (niitä, joilla vedotaan ostajan tunteisiin ja saadaan ostopäätös). Tarvitset molempia saadaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen ja eniten kauppaa.

Hyvät kuvat myyvät paremmin, joten niihin kannattaa panostaa joko itse kuvaamalla tai ostamalla sen ammattilaiselta.

Vinkki 2.
Valo on tärkein työkalusi. Ilman hyvää valoa ei synny hyvää kuvaa, edes kuvankäsittelyllä. Talvella on hyvä kuvata kirkkaimpaan aikaan tai käyttää lisävaloja. Jos kuvaat kännykällä, suosittelen jatkuvan valon lähteitä, kuten ledvaloja. Voit myös ostaa kuvausteltan, jossa on valmiiksi valot.

Vinkki 3.
Yksinkertainen asetelma toimii aina. Monimutkaista asetelmaa on vaikeampi rakentaa. Aloita siis helpommasta ja pidä asetelma yksinkertaisena. Muista, että tuotteesi on kuvan ykkösasia ja sen pitäisi nousta kuvasta selkeästi ensimmäiseksi. 

Ihmiset kuvissa tekevät tuotteen helpommin lähestyttäväksi. Kun mallin katse on pois kamerasta, annat katsojalle "luvan" tarkastella tuotetta. Korut: Nina Lehos

Vinkki 4.
Käytä vain puhtaita työvälineitä – putsaa järjestelmäkameran linssi tai puhelimen linssi ennen kuvausta. Varsinkin puhelimella kuvatessa linssi on usein likainen, kun sitä räpelletään  ja hierotaan naamaan puhuessa. Likainen linssi himmentää kuvan.

Vinkki 5.
Kuvaa tuote joka suunnasta – ylhäältä, alhaalta, sivusta, käytössä. Mulla on jäänyt mm. käsin tehty saippuakuppi ostamatta, koska en nähnyt millainen kupin pohja on (tasainen vai jalalla?). Muista kuvata myös mahdolliset yksityiskohdat.

Extravinkki!
Varaa kuvaukseen tarpeeksi aikaa ja tarpeeksi ajoissa – jos et voi keskittyä ja teet kuvat vähän sinne päin, niin lopputulos ei ole hyvä. Suunnittele kuvaus siis etukäteen kalenteriin ja mieti, mihin kaikkiin juhlapäiviin tai teemoihin tee kuvia yhdellä kertaa.

Jos kaipaat enemmän apuja tuotekuvaukseen, niin sitä saat Pienyrittäjän tuotekuvauskurssilla. Tutustu kurssiin tästä: