Viisi vinkkiä markkinointikuviin

Olipa kerran markkinointikuvien kanssa tuskaileva pienyrittäjä... Sen pituinen se?

Kuulostaako tutulta ja jatkuvalta tilanteelta? Kuvien kanssa on aina yhtä kamppailua, eikä ole helppo päättää millaisia kuvia ja miten ne kannattaisia tehdä. Sen kuitenkin tietää, että niitä todellakin tarvitsee. Instaankin pitäisi vähintään kerran päivässä olla jotain kuvaa postauksessa. Se yksinään tekee jo 365 kuvaa vuodessa, mutta mistä ihmeestä ne saadaan? 

Pienyrittäjä tekee aina miljoona asiaa itse, koska kaikkea ei voi ulkoistaa. Kuvaus on usein yksi niistä asioista. Tässä siis muutama vinkki, mistä asioista voit ottaa kuvia käyttöön markkinointimielessä:

  1. Kuvaa sitä mitä teet – oli se sitten tuotteita tai palvelua. Kuvaa behind the scenes materiaaleja, mitä tapahtuu kulisseissa? Tämä on katsojalle aina mielenkiintoista, koska se on aitoa ja tuo jotain uutta aiheeseen.

  2. Kuvaa asiakaspalvelutilanne – ota asiakas mukaan kuvauksiin. Tee vaikka video, jos kuvat eivät riitä. Miksi tämä asiakas ostaa sulta, miksi juuri sinä olet oikea tyyppi tähän hommaan? Näitä referenssejä voit pyytää asiakkailta muutenkin, sillä niitä ei ole koskaan liikaa.

  3. Verkkokauppaan tarvitaan laadukkaita kuvia, jotta tuotteen tai palvelun voi ostaa hyvillä mielin. Tee siis kohderyhmällesi puhuttelevaa kuvamateriaalia. Jos et tiedä, kuka on kohderyhmääsi, voit tehdä kohderyhmähaastattelun. 

  4. Jos myyt tuotteita, tarvitset kahta erilaista kuvaa: tuotekuvia jossa tuotteen ominaisuudet välittyy totuudenmukaisesti, sekä fiiliskuvia joihin ostaja voi samaistua. Muista, että ihanneasiakkaasi ei välttämättä pidä samoista asioista kuin sinä itse… Jos siis myyt koruja, mieti kuka on ihanneasiakkaasi, mitä hän harrastaa, missä viettää aikaansa, mitä tekee työkseen tai vapaalla? Tuo koru sitten mukaan näihin tilanteisiin kuvissa. 

  5. Suurin ongelma on usein se, että kuvat piti olla jo eilen. Suunnittele siis kuvauspäivä kalenteriin joka kuukaudelle. Kuvaa sen päivän aikana koko seuraavan kuukauden kuvat, mitä tarvitset. Käytä apuna markkinoinnin vuosikelloa ja huomioi teemoissa myös tulevat juhlapäivät ja tapahtumat tarpeen mukaan. 

Kun et enää halua tuskailla kuvauksen ja kuvankäsittelyn kanssa, ota mut avuksi.