Viime hetken kuvausvinkit onnistuneisiin juhlakuviin

Aiotko itse kuvata kevään juhlissa? Tässä muutama vinkki, joiden avulla varmistat juhlien monipuolisen taltioinnin. 

  1. Kuvaa monipuolisesti juhlavieraita eri tilanteissa – onnittelemassa  juhlakalua ja juttelemassa muiden vieraiden kanssa. Vältä kuitenkin kuvaamasta ruokailevaa ihmistä – oikein kukaan ei tykkää niistä kuvista, missä on just lihapulla menossa suuhun… Parhaimmat kuvar ihmisistä saa muuten varjossa, jossa valo on tasaisempaa.

  2. Kuvaa juhlakalua sekä läheltä että kaukaa ja myös useammista kuvakulmista. Usein juhlakuvat ovat monotonista katseltavaa, kun kaikki kuvat on otettu suorilta jaloilta ja samasta kohdasta. Saat vaihtelua kuviisi vaihtamalla kuvauskohtaa ja kuvakulmaa, jolloin kuvia jaksaa myöhemmin ihastella kauemminkin.

  3. Ryhmäkuvissa on aina joku, jolla on silmät kiinni. Se on niiiiiin tuskastuttavaa! Voit kokeilla sellaista kikkaa, että pyydät kaikkia laittamaan silmä kiinni ja kun lasket kolmeen, kaikki avaavat silmät ja katsovat kameraan. Laske siis kolmeen ja ota sarjatulella 3-5 kuvaa kerralla. Tällä keinolla saat helpommin onnistuneen ryhmäkuvan. Voit toistaa kikan muutamankin kerran, jos ei ekalla onnistu.