Valokuvat yrityksen monimuotoisuuden viestinnässä

Näin huomioit monimuotoisuuden yrityskuvauksessa

Monimuotoisuuden korostaminen yrityksen henkilöstökuvissa luo kuvan yrityksestä, joka arvostaa erilaisuutta. Se on vahvasti nykypäivää, että kuvissakin tuodaan esille yrityksen parasta osaamista taustasta rippumatta.

Yrityksen työntekijät kuvastavat erinomaisesti yrityksen arvoja. Valitse siis kuvattaviksi henkilöitä eri ikäryhmistä, sukupuolista, persoonista, etnisistä taustoista ja fyysisistä ominaisuuksista. Tämä antaa kuville monipuolisen ilmeen. Vältä valitsemasta kuvauksiin vain klassisesti kauniita ihmisiä – ulkonäkö kun ei kerro ihmisen osaamisesta mitään. Voit myös kertoa kuvattavien mielenkiintoisista uratarinoista ja hyödyntää kuvia useammalla tavalla vaikka blogipostauksen muodossa.

Täällä voit tutustua yrityskuvauksen hinnastoon ja mitä se pitää sisällään ->

Tuo esiin henkilöitä erilaisissa työtehtävissä. Näin viestit, että monimuotoisuutta arvostetaan kaikilla organisaation tasoilla. Yhdistä kuviin henkilöitä eri rooleista, kun haluat korostaa yhteistyötä tai vaikka matalaa organisaatiorakennetta.

Mieti mikä tekee yrityksestä erityisen; onko yrityksen toiminnassa jotain hauskoja tai poikkeavia tapoja? Tämä voi olla vaikka pleikkarikisa joka perjantai, tai yhteinen aamiainen, villasukkakori käytävällä tai jotain muuta vastaavaa yritykselle ominaista. Näitä omanlaisia tarinoita jakamalla yritys erottautuu myös kilpailijoista erityisesti kilpailluilla aloilla, joiden on vaikea löytää työntekijöitä.

Voit ottaa kuvia sekä sisä- että ulkotiloissa eri ympäristöissä ja yhdistää kuviin myös studiokuvia. Muista, että kaikkien yrityksen viestinnässä käytettävien kuvien ei tarvitse olla ammattilaisen ottamia – itse otetut kuvat korostavat yrityksen arkea ja tuovat uskottavuutta kuviin. Käytä siis rohkeasti ja monipuolisesti sekä itse otettuja, että ammattilaisen tekemiä kuvia. Voitte myös kouluttaa yrityksen työntekijöitä ottamaan parempia kuvia puhelimella tai yrityksen omalla kuvauskalustolla.

Luonnolliset hymyt ja eleet tekevät kuvista aitoja ja helposti lähestyttäviä. Suosittelen laittamaan kuvauksiin päälle sen oman lempparivaatteen, erityisesti jos kuvaus kovasti jännittää. Myös liike helpottaa pahinta jännitystä, eli on aina parempi ottaa jotain liiketekemistä, kuin pönöttää paikallaan. Esimerkiksi kahvikuppi kädessä tai kävellen käytävällä voi olla luonnollisempaa kuvattavan olevalle, kuin seisoa paikallaan ilman tekemistä.

Kokeilkaa erilaisia kuvakulmia tai sommitelmia rohkeasti – saat kuvista mielenkiintoisempia. Aina ei tarvitse tuijottaa suoraan kameraan, vaan mallina voi katsella myös ympärilleen. Silloin kamera ei tunnu niin ahdistavalta.

Henkilökuvissa (joita käytetään henkilöstön yhteystietosivulla) olisi kuitenkin hyvä katsoa kameraan, jotta kuvattava saa kontaktin kuvan katsojaan. Erityisesti sellaisten henkilöiden kuvissa, joille voi soittaa tai olla yhteydessä, tämä olisi erityisen tärkeää. Katsekontakti tekee yhteydenoton helpommaksi.

Jos mahdollista, ota kuvia erilaisista ryhmistä ja tiimeistä yrityksessäsi. Tiimikuvien ei tarvitse olla täydellisiä – tärkeämpää on hyvä hetki ja fiilis, kuin se, onko kaikilla paita suorassa. Kannattaa pitää ryhmän koko parittomissa luvuissa, niin saat helpommin tasapainoisen näköisiä asetelmia. Esimerkiksi kolme tai viisi henkeä toimii hyvin kuvissa.

Ota myös kuvia yrityksen tapahtumista ja yhteisöllisistä hetkistä. Tapahtumakuvia on kiva käyttää erityisesti yrityksen sisäisessä viestinnässä, jolloin vahvistat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kehität työnantajamielikuvaa. Viestintä yrityksen sisällä on yhtä tärkeää, kuin ulkopuolella. 

Muista aina kuunnella ja kunnioittaa kuvattavien toiveita ja tunteita. Yhteistyö ja avoin kommunikaatio ovat avainasemassa myös monimuotoisuuden korostamisessa valokuvauksessa. Suosittelen myös kuvauspäivään valituille työntekijöille kohtuullista korvausta mallina toimimisesta ja oman naamansa luovuttamisesta yrityksen käyttöön.

Huomioithan myös sen, että yrityksen on hyvä tehdä sopimus kuvattavaksi tulemisesta  työntekijän kanssa. Asiakkailleni on tarjolla tähän myös hyvä peruspohja, jota voi käyttää oman sopimuspohjan puuttuessa.

Monimuotoisuuden näyttäminen kuvissa yrityksen rekrytointimateriaaleissa voi olla erittäin positiivinen vaikutus yrityksen maineeseen ja rekrytointiprosessiin.

Iloa päivään ja kuvausten suunnitteluun! Laita viestiä jos kaipaat apuja!

Lue vielä tämä postaus, jos sinua kiinnostaa työnantajamielikuvan vahvistaminen kuvilla. ->