Valokuvaaja valokuvaajan asiakkaana

Valokuvaaja valokuvaajan asiakkaana

Rakkautta ja rakasta yhteistä elämää. Tapasimme mieheni kanssa nuorina ja olemme olleet yhdessä 17 vuotta, joista naimisissa 10. Tuntuu ja kuulostaa uskomattomalta, mutta aika on lentänyt yhdessä.

Lähdimme juhlan kunniaksi matkalle Portugaliin. Suunnitelmissa oli rentoa oleilua, makuelämyksiä ja uusia kokemuksia yhdessä. Halusin ikuistaa poikkeuksellisen matkamme ja tuntui siltä, että nyt jos koskaan olisi korkea aika ottaa hääkuva. Sillä niin kummalliselta kuin se saattaa kuulostaa, meiltä uupuu hääpotretti. Suutarin lapsella ei minunkaan tapauksessa ollut kenkiä.. Varasin paikalliselta valokuvaajalta, JJMT Photographyltä, kuvauksen Cascais kaupungissa.


Häävalokuvaajat kuvaavat usein myös muita tapahtumia kuin häitä. Päiviä täynnä rakkautta; pariskuntia ja perheitä. Lähetin tarjouspyynnön kolmelle valokuvaajalle. Yksi ei vastannut lainkaan, toinen vastasi viikon päästä ja JJMT Photography vastasi päivän sisällä. Ei liene epäselvää, kenelle kuvaukseni varasin. Kerroin toiveistamme, maksoin varausmaksun ja sovimme tapaamispaikan. Olin iloinen, kun miehenikin innostui kuvauksesta.

Tapasimme valokuvaajat Cascaisin keskustassa ja suuntasimme kaupungin pikkukujille. Janicella ja Janinella oli omat lempipaikat ja spotit kuvaukseen, joten löysimme paljon kauniita paikkoja. Samalla kun kävelimme, tutustuimme toisiimme. Kiehtovia valokuvaukseen liittyviä keskusteluja olisi voinut jatkaa loputtomiin. Kuvasimme kaupungin pikkukaduilla, puistossa, sekä lopuksi meren rannalla. Fiilis oli mukava ja rento. Saimme sopivasti ohjausta ja ideoita, kuinka olla kuvissa. Päivä oli ikimuistoinen.

Valokuvaajana odotan erinomaista asiakaskokemusta kuvattavana. Olen tarkka kenen linssin eteen menen. Referenssien täytyy olla laadukkaita. Valinnan jälkeen luotan ammattilaiseen täysin, mutta jos kaipaan jotain muutosta, uskallan pyytää sitä. Vaikka olen rohkea alan ammattilainen ja lisäksi heittäytyjä persoona, kaipaan ohjausta, kuten kuka tahansa. Vaikka kuvaan lähes päivittäin ja tiedän, miten ohjata muita, on kameran edessä aivan erilaista. Kuvattavana on mielenkiintoista samalla seurata toisten ammattilaisten työskentelyä. Tällä kertaa opin uuden kikan heijastuksiin kännykkää käyttäen, jota luultavasti kokeilen tulevaisuudessa.

Kuvat olivat ihania ja onnistuneita. Saimme yli 140 kuvaa, joista vain muutaman olisin itse karsinut. Kahden kuvaajan käyttäminen on mielenkiintoista, kun kerralla saa samasta tilanteesta kahden eri ihmisen näkemyksen. Jokaisella valokuvaajalla on oma tyyli; tapa kuvata ja käsitellä kuvia, jotka vaikuttavat lopputulokseen. Tarkoitus on tehdä kuvista kollaasi kotiin, joka säilyy kauniina muistona rakkauden täyteisestä matkastamme ikuisesti.

Suosittelen lämpimästi kaikille Portugaliin suuntaaville:

JJMT Photography

Tämänkin matkan järjesti Pamplemousse.