Uudet kuvat uusille kotisivuille – Suomen metsästysmuseo

Uudet kuvat kotisivuille - Suomen metsästysmuseo

 

Projekti käynnistyi Digitoimisto bGH Uusmedian puhelusta. He olivat uudistamassa Suomen Metsästysmuseon kotisivuja ja ehdottivat minua projektiin yhteistyökumppaniksi. Otin yhteyttä Metsästysmuseoon, tein tarjouksen ja istuin jo seuraavalla viikolla Vesa Anttilan kanssa suunnittelupalaverissa. Lähtö oli vauhdikas ja koko projektin aikataulu tiukka, sillä kuvat piti saada parissa viikossa purkkiin ja priimana ulos.

Suunnittelupäivänä tutustuin museon tiloihin, henkilökuntaan ja kartoitin parhaita kuvauspaikkoja asiakkaan toiveita kuunnellen. Asiakkaalla oli selkeä näkemys kuvatarpeesta ja tärkeimmistä kohteista, mikä helpotti kuvaussuunnitelman tekoa.

Kerroin oman näkemykseni kuvamaailman painotuksista ja annoin vinkkejä tulevaan kuvauspäivään sekä valmistautumiseen. Yhteistyö oli sujuvaa ja antoisaa, kun molemmat kertoivat ja kuuntelivat toisen näkemyksiä. Olin tyytyväinen suunnitteluun kokonaisuudessaan ja jäin innolla odottamaan kuvauspäivää. Toimitin asiakkaalle tarkan aikataulun, jossa oli huomioitu kaikki kuvatarpeet, lokaatiot, mallit ja henkilökunta.

Kuvauksiin varattiin neljä tuntia ja kaikki saatiin kuvattua suunnitellussa aikataulussa ja laajuudessa, pienistä muutoksista huolimatta. Kohteena museo oli todella mielenkiintoinen ja haasteellinen. Valaistus tilojen välillä vaihteli suuresti ja paikoitellen oli erittäin hämärää.

 


“Nopeasta aikataulusta huolimatta Nellillä oli koko ajan homma hallussa. Aikataulut pitivät ja asiakkaan tarve oli keskiössä. Hän toi oman ammattimaisen näkemyksen reilusti esiin parhaan lopputuloksen vuoksi. Työskentely Nellin kanssa oli mutkatonta ja mukavaa. Kaikkien hyvä olo välittyy lopputulokseen asti.”

Kuvauspäivänä ilmassa oli koko ajan positiivinen yhdessä tekemisen meininki. En tingi kommunikoinnista milloinkaan, vaikka aikaa olisi kuinka vähän. Tutustun ja jutustelen hetken jokaisen mallin kanssa, jotta ilmapiiri on välitön. Kun turhat jännitykset on poissa, saadaan parhaat puolet kaikista esiin nopeassakin temmossa.

Metsästysmuseossa puitteet olivat mahtavat ja päivän palaset olivat kohdillaan, mutta silti onnistuneen projektin tärkeimmät ainekset ovat mielestäni aina hyvä kommunikointi ja yhteistyö. Molemmat toimivat tässä projektissa alusta maaliviivalle asti loistavasti.

Projektin tilaaja ja haastateltava vuonna 2018:
Vesa Anttila, amanuenssi, Suomen Metsästysmuseo