Tuunaajamutsi vierailee blogissa

Tuunaajamutsi on pitkäaikainen asiakkaani ja tässä blogissa esittelen hänet myös teille, lukijoilleni.

Kerro meille, mikä on Tuunaajamutsi?

Tuunaajamutsi on Annakaisa Kilpisen perustama, kohta 6 vuotta vanha ohjelmapalveluyritys, jonka aktiviteeteissa yhdistyy kiertotalous, kädentaidot ja mielen hyvinvointi. Ohjatuissa kädentaito-aktiviteeteissa uusiokäytetään luovasti asiakasyrityksen omaa tai Tuunaajamutsin hankkimaa poistomateriaalia. Lopputulos on yhteisöllinen kierrätysteos työpaikan seinälle tai jokaiselle osallistujalle uniikki uusiotuote. Aktiviteetit sopiva johtoryhmän kokouksista festareille, tiimipäivistä asiakastilaisuuksiin. Aktiviteeteissa kestävän kehityksen arvot tulevat näkyviksi hauskasti ja luovasti. Käsillä tekeminen on mieleenpainuva ja voimaannuttava elämys.

Annakaisa Kilpinen on Tuunaajamutsi.

Mikä on mieleenpainuvin keikkasi? Mitä tapahtui?

Niitä on monta, mutta yksi mieleenpainuvimmista oli kun vedin virkamiesporukalle koulutuspäivän alkuun muistikirjan sidontatyöpajan. Osallistujille ohjelma oli yllätys ja olivat arvailleet Jari Sarasvuon tai Tom Pöystin inspiraatioluentoa mutta paikalle tulikin Tuunaajamutsi kierrätysmateriaaleineen ja välineineen. Kaikki saivat hienon muistikirjan sidottua ja niihin oli hyvä kirjata koulutuspäivien muistiinpanot ja suunnitelmat. Palaute ohjelmasta oli erittäin positiivista ja kaikki olivat ylpeitä lopputuloksista.

Käsillä tekeminen palauttaa.

Mitä haluaisit kertoa yrityspäättäjälle, joka miettivät sopiiko palvelusi heille tai miksi palveluasi kannattaa ostaa?

Käsillä tekeminen tutkitusti palauttaa erityisesti tietotyöstä rasittunutta mieltä. Se on konkreettista vastapainoa digitalisoituneelle arjelle ja antaa onnistumisen tunteita. Käytän aina ohjelmissani kierrätysmateriaalia ensinnäkin koska se on ekologista, mutta myöskin siksi että se vapauttaa rohkeasti kokeilemaan mitä omin käsin syntyy. Kun tiimin kanssa yhdessä tehdään jotakin konkreettista käsillä se aktivoi aivojen pelisolut ja sitä kautta vahvistaa yhteisöllisyyttä. Peilisolut kertovat meille että olemme yhteistä heimoa joka toimii yhteistyössä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. On iso elämys saada omin käsin aikaiseksi uusiotuote poistomateriaalista ja jättää tapahtumasta vahvan muistijäljen.

Kävit Nelli Kuvaa! Pienyrittäjän tuotekuvauskurssin. Mitä hyötyä kurssista oli?

Kävin pienyrittäjän tuotekuvauskurssin, jotta saan itse otettua parempia somekuvia sekä edustavammat kuvat verkkokauppani tuotteista. Sain paljon hyviä vinkkejä kuvaukseen, taustoihin, kuvan muokkaukseen ja simppelin kotistudion rakentamiseen. Parasta on, että pääsen verestämään muistiani palaamalla verkkokurssin aineistoihin ja voin aina kysyä vinkkejä kurssilaisten facebook-ryhmässä ja Nellilivessä.

Annakaisan kanssa on kuvattu monta verkkokurssivideota.

Millaista on yhteistyö Nellin kanssa?

Nellin, Suomen positiivisimman valokuvaajan kanssa on superhelppo toimia, kuvauksissa on aina hauskaa ja rento tunnelma. Nelli on idearikas ammattilainen, jonka näkemykseen ja toimintaan voi aina täysillä luottaa. Hän jakaa myös auliisti neuvoja ja vinkkejä, joilla itse otetut kuvatkin saa paremmiksi.

Miltä tulevaisuus näyttää?

Suunnittelen koko ajan uusia aktiviteetteja asiakasyritysten tarpeisiin. Juuri nyt on kysyntää pikkujouluaktiviteeteille sekä yritysten oman poistomateriaalin ympärille ideoitaville ohjelmille. Verkkokurssi kirjansidonnasta on työn alla ja teen myös luovan uusiokäytön sisältöjä opettajille suunnattuun koulutushankkeeseen. Koronarajoitusten väistyessä ohjelmapalveluidenkin osalta tulevaisuus näyttää oikein valoisalta.