Somestrategian viisi hyötyä

Blogissa vieraana Laura Johansson


“Yleensä asiakkaat tulevat luokseni siksi, että haluavat ”mennä Facebookiin” tai oppia somen käyttöä. Nämä ovat hyviä syitä tulla luokseni, mutta useimmiten päädyn silti tarjoamaan heille somestrategian läpikäymistä vähintäänkin kevyesti, usein perusteellisesti. 

Somestrategia sanana voi kuulostaa vähän jäykältä ja tylsältä, mutta voin kertoa, että sen laatiminen on tosi antoisa prosessi (joskin myös raskas)! Siinä päästään syväsukeltamaan oman toiminnan ytimeen, ja kiteyttämään keskeisimmät asiat timanttiseksi kokonaisuudeksi. Sekä pilkkomaan kokonaisuudet pienemmiksi osasiksi. Rakastan tätä prosessia ihan älyttömästi!”

Valokuvaaja Nelli Kivinen ja someasiantuntija Laura Johansson järjestävät yhdessä kahden päivän kurssin ”Somestrategian ja somekuvauksen kurssi 17.5-18.5.2022” – ilmoittaudu mukaan!

Tässä viisi hyötyä, jotka tulevat hyvin laaditun somestrategian seurauksena:

 1. Sosiaaliseen mediaan käytetty aika alkaa tuottaa parempaa tulosta
  Somestrategian keskeisiä asioita ovat strategisten kysymysten peilaaminen omaan someviestintään. Se tarkoittaa käytännössä, että et enää tee summittaisia somepäivityksiä vaan sen vuoksi, että ”jotain sinne pitää laittaa”, vaan sinulla on selkeä kuva somettamisestasi. Ja tämä tulee tuottamaan tulosta (tarjouspyyntöjä, yhteydenottoja, yhteistyökumppanuuksia, näkyvyyttä – mitä ikinä oletkaan tavoittelemassa).

 2. Tiedät mitä kannattaa tehdä, ja minkä voit hyvällä omallatunnolla jättää tekemättä somessa
  Somestrategiaa laatiessa käymme tarkkaan läpi eri toiminnot, joihin kannattaa panostaa. Nämä ovat ns. avainasioita sinun someviestinnässäsi, ja näihin kannattaa panostaa. Tuottamattomat julkaisut voidaan jättää suosiolla pois.

 3. Osaat tehdä äänensävyysi sopivia päivityksiä, vaikka päällä seisten
  Yksi somestrategian tärkeistä osa-alueista on ydinviestin ja äänensävyn löytäminen omaan someen. Tästä eteenpäin tiedät, minkä tyylisiä julkaisuja sinun kannattaa tehdä – miltä sinun tulisi näyttää ja kuulostaa somessa!

 4. Tunnet kohderyhmäsi läpikotaisin
  Somestrategian kenties tärkein osio keskittyy kohderyhmien määrittelyyn. Määrittely tehdään nimenomaan sosiaalisen median näkökulmasta ja niin, että tiedät, miten kannattaa lähestyä kutakin kohderyhmää. Ja ei, koko maailma ei ole sinun kohderyhmääsi!

 5. Saat tarkan somesuunnitelman, sekä työkaluja jatkosuunnitteluun
  Vaikka somestrategia kuulostaa kovin teoreettiselta, tulet saamaan myös hyvin käytännönläheisen somesuunnitelman. Tiedät paljonko kannattaa panostaa someen, milloin mitäkin päivityksiä tulisi tehdä, sekä mitä kanavia käyttää. Saat myös loistavia työkaluja, joiden avulla suunnitteleminen muuttuu järjestelmällisemmäksi ja peräti hauskaksi!