Onnistuneet tuotekuvat, osa 1.

Onnistuneet tuotekuvat, osa 1.

tuotekuvaus_nettikauppakuvaus

Mistä on parhaat tuotekuvat tehty? Valokuvaajasta, hyvistä tuotteista, tarvittavan informaation välittymisestä ja koukuttavasta houkutuksesta. Niistä on parhaat tuotekuvat tehty.

Tässä blogissa tahdon kertoa teille, miksi tuotekuviin kannattaa panostaa verkkokaupassa ja miten siihen voi vaikuttaa, että tuote klikataan todennäköisemmin ostoskoriin.

tuotekuvaus_huivit_brändikuvaus

1. Herätä ja houkuta

Hyvä tuotekuva on se, mihin katse kohdistuu, ennen kuin silmät ehtivät lukea lainkaan tuotetietoja. Hyvä tuotekuva on se, mikä herättää mielenkiinnon ja houkuttaa, sekä saa asiakkaan tuntemaan. Tunne ja mielenkiinto aktivoi ja saa asiakkaan tutkimaan tuotetta lisää verkkokaupassa.

brändikuvaus_tuotekuvaus_teeseremonia

2. Näytä aidolta

Hyvässä tuotekuvassa värit ja materiaalit ovat aidot ja oikeanlaiset valokuvaajan ammattitaidon ansiosta. Ammattikuvaaja osaa käyttää valoa oikein ja asetella tuotteet houkuttelevasti niin, että kuvasta välittyy jopa tuotteen struktuuri. Asiakas voi lähes tuntea käsissään, miltä tuote tuntuisi, jos sitä koskettaisi. Aidot ja rehelliset tuotekuvat verkkokaupassa alentavat palautusten ja reklamaatioiden määrää. Mitä aidompi kuva, sitä todennäköisempi tuotteen vastaavuus asiakkaan odotuksiin on.

teeseremonia_tuotekuvaus_helsinki

3. Aktivoi asiakas ostamaan

Hyvä tuotekuva on se, missä katse harhailee sen jälkeen, kun kaikki tuotetiedot on luettu. Ostaako vai eikö ostaa? Olisiko tuo tuote tuon hinnan arvoinen? Kuva on avainasemassa ostopäätöstä tehtäessä. Tuotekuva on se, mitä katsellaan kun fiilistellään ja puntaroidaan. Mitä enemmän kuvia on yhdestä tuotteesta, sitä todennäköisemmin myös autat asiakasta tämän ostopäätöksessä ja saat tämän viihtymään verkkokaupassasi. Hyvä kuva, parempi fiilis, helpompi päätös ja ostos.

brändikuvaus_tuotekuvaus_studiokuvaus

4. Älä unohda brändiä

Verkkokauppa on yrityksesi näyteikkuna. Jokainen kuva kertoo yrityksestäsi jotain. On tärkeää tarkastella kokonaisuutta. Miltä kuvat näyttävät? Ovatko kaikki yhteneväisiä ja samantasoisia vai onko eroja paljon? Mitä se kertoo yrityksestäsi sekä sen tuotteista ja toiminnasta? Jos laatueroja on paljon, voi olla järkevää uudistaa kaikki kuvat kerralla, vaikka olisikin kyseessä ”vain” uutuustuotteen lanseeraus markkinoille. Entäpä jos kaikki tuotteet näyttäisivät uusilta ja kiinnostavilta?

yoursminedesign_tuotekuvaus_verkkokauppaan

Tutustu tästä Nelli Kuvaa! –tuotekuvaprojekteihin

Yours Mine Design

Haluatko myydä tuotteitasi paremmin ja oppia tuotekuvausta? Tutustu Pienyrittäjän tuotekuvauskurssiin.

Klikkaa tästä