Nelli-naamari – asiakaslahjasta markkinointikampanjaksi

Nelli-naamari – asiakaslahjasta markkinointikampanjaksi

Sain alkuvuodesta uuden ja upean studion Kalliosta. Avajaiset oli tarkoitus pitää maaliskuun lopussa. Suunnittelin niitä innolla ja odotin malttamattomana kaikkien asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja ystävien tapaamista yhdellä kertaa. Kuinka mahtavaa se tulisi olemaankaan! Halusin yllättää kaikki kutsuvieraat jollakin pienellä lahjalla, joka kuvastaa minua. Jotain positiivista, jotain hauskaa, jotain unohtumatonta. Sain idean Nelli-naamareista. Niissä jokainen saisi olla yhden illan oman elämänsä Nelli. Kuinka ikimuistoinen ilta tulisi olemaankaan, ryhmäkuvasta puhumattakaan!

Studion avajaiset ja suljetut ovet

Elämä yllätti, kun korona kaiken pysäytti. Avajaispäivää ja ikimuistoista iltaa ei tullutkaan. En sairastunut, mutta riski pakotti peruuttamaan tilaisuuden. Itseni ja kaikkien vieraiden terveyden ja turvallisuuden vuoksi. Olin harmissani ja tuli hetki, jolloin Suomen positiivisin valokuvaaja ei nauranut, ei edes hymyillyt. Kaikki se suunnittelu ja kaikki se odotus! Kaikki ne ihmiset, joiden tapaamista odotin. Viisikymmentä kohtaamista; hymyä ja halausta. Loputonta naurua. Kaikki oli pyyhitty pois.


Korona synnyttää uuden luovuuden

 

Avajaisten peruminen oli alkushokki, jota seurasi hiljaisuus. Kalenterin sivut tyhjenivät, puhelinsoitot hiljenivät ja hetkellisesti luulin, että sähköposti oli lakannut toimimasta. Yhtäkkiä uusia keikkoja ei tullut. Yleinen epätietoisuus ja tilanteen vakavuus näkyi joka paikassa. Tiesin, etten ollut ainoa yrittäjä vaikeassa paikassa ja tiesin, ettei tilanteessa voinut lamaantua.

Kaipasin iloa ja piristystä kaiken pelon ja sitä seuranneen pysähtyneisyyden keskelle. Halusin nauraa taas ja tahdoin myös jakaa iloa. Elämä ei loppunut tähän. Ei auttanut kuin painaa positiivisuudella eteenpäin ja näyttää se myös muille. Tavalla tai toisella. Miten voisin välittää iloa tapaamatta ketään?

Harmitti turhaan tilatut naamarit, jotka olivat kuin tuhat naurua teljettynä pahvilaatikkoon. Voi kunpa ne kaikki ihmiset tietäisivät, mitä olisi ollut! Ja bling! Siitä se ajatus lähti. Nelli-naamari –kampanja. Kerroin tapahtuneen ja avajaisten peruuntuneen. Kerroin omasta tilanteesta ja halustani piristää myös muita. Myin Nelli-naamareita postitettuna viiden euron hintaan. Tein kampanjan kylkeen vielä arvonnan, johon jokainen naamarin ostanut pääsi osallistumaan jakamalla oman kuvansa. Palkinto oli valokuvaus, jonka arvo oli 350 euroa. Naamareita meni kaupaksi 62 kpl ja kuvia tuli niin valtava määrä, että järjestin lisäksi vielä yleisöäänestyksen, jossa voittaja sai itselleen Nelli Kuvaa -hupparin.

Onnistunut markkinointikampanja

Kampanja sai erittäin positiivisen vastaanoton. Naamareita tilattiin enemmän kuin osasin odottaa ja kuvat levisivät sosiaalisessa mediassa kuin kulovalkea. Kuvat aiheuttivat hymyjä ja hallitsemattomia hepuleita itselläni ja kuulopuheiden mukaan myös monella muulla. Naurua korvissa ja piristystä ilmassa. Iloa levitetty ja tehtävä suoritettu.

“Tää on parasta ikinä! Mä niiin alan kulkea Nelli-naamari päällä joka paikkaan!”

“Nellin kisa oli hienosti toteutettu somekampanja, joka saa multa täydet pisteet!”

“Todellakin tilattu! Nelli sä oot paras, susta saa ottaa moni oppia. Ei jäädä ruikuttamaan, vaan tehdään asioille jotain ja vieläpä positiivisia tekoja! Mäkin haluun olla Nelli, joten jään odottamaan mun naamaria!”

“Aivan loistavaa innovointia!”

Voittajakuva. Nelli Shellillä mellin kanssa. 😀

Voittaja sai 350€ arvoisen valokuvaustuokion Nellin kanssa.

Yleisön suosikki palkittiin Nelli Kuvaa hupparilla.


Lisää Nelli-naamari -kampanjan kuvia näet tästä: