Nelli Kuvaan arvot, osa 3. – Arvostaminen

Asiakkaan automaattinen arvostaminen 

Asiakkaan arvostaminen on auttamista ensi kontaktista lähtien. Työni taika ja tarkoitus on tuoda esille asiakasyrityksen kasvot sekä tämän liiketoiminnan palveluiden ja tuotteiden kilpailuvaltit realistisen rokkaavasti ja useimmiten myös mahdollisimman raikkaasti.

Jokainen yritys haluaa olla ajan hengessä “fresh” sekä “up to date” aidosti omalla tavallaan, ja minun tehtäväni on tuoda se näkyväksi kuvin. Vaikka asiakas ei tätä itse sanoisi, minun tulee arvostavana ammattilaisena automaattisesti muistaa se jokaisen kohdalla, sillä oletko kuullut yrityksestä, joka ei tahtoisi kehittyä ja pysyä menossa mukana?

Uskallan väittää, ettei edes yksikään antiikkitavaroiden liike halua tuotekuviensa näyttävän yhtä vanhoilta kuin tuotteensa. Kaikenikäisiä palveluita ja tuotteita halutaan myydä ja markkinoida tuorein kuvin, sillä kauppa tehdään nyt, tässä ajassa tai tulevaisuudessa.

Asiakkaan ajan arvostaminen

Asiakkaan aika on aina tiukalla ja kiire on tuttu kaveri joka paikassa. Valokuvauksen tilaaminen ja järjestäminen työpaikalla on harvoin “to do -listan” kärjessä. Se on muiden töiden rinnalla usein ylimääräistä, joka on helppo kerta toisensa jälkeen tiputtaa listan hännille. Se syö myös aikaa kalenterista, kaikelta muulta. 

Asiakkaan ajan haaskaaminen on mielestäni pahinta, mitä voisin tehdä. Arvostan jokaista minuuttia, jonka asiakas käyttää projektiin. Ensin asiakas panostaa valokuvaajan etsimiseen ja kilpailuttamiseen, sen jälkeen tapaamiseen ja kuvauksen suunnitteluun sekä mallien valitsemiseen.

Monesti yrityskuvauksissa käytetään omaa henkilökuntaa malleina, mikä tarkoittaa vielä vähän lisää ajan käyttöä, sillä vain harvassa yrityksessä on töissä mallin työkokemuksen omaavia henkilöitä.

Tämän lisäksi aikaa kuluu kuvauspäivänä kaikilta mukana olevilta työntekijöiltä ja vielä kuvauspäivän jälkeen kuvien valinnassa. Autan asiakasta automaattisesti pitämällä sovitusta aikataulusta kiinni, ennen kuvauspäivää, kuvauspäivänä ja sen jälkeen.

Lisäksi autan projektin jokaisessa vaiheessa tarpeiden mukaisesti. Kauttani saa esimerkiksi kokonaisvaltaisen projektinhallinnan, jolloin hankin mallit, kuvauslokaation ja meikkaajan. Tai vaikka videotuotannon. Tai mitä tahansa muuta. Jos en itse taivu, laajasta verkostostani löytyy varmasti sopiva tekijä.

Avoin kommunikointi on arvostamisen a ja o

Arvostaminen näkyy Nelli Kuvaan toiminnassa jatkuvana, aktiivisena kommunikaationa ja sitoutuneisuutena.

Haluan tutustua asiakkaaseen ennen kuvausta, jotta osaan huomioida toiveet mahdollisimman hyvin; suunnitella ja toteuttaa.

Joskus jokin suunniteltu idea saattaa myös kehittyä alkutapaamisen ja kuvauspäivän välillä. Tämä projektille annettu “muhimisaika” on asiakkaan erityistä arvostamista valokuvaajan ammattitaidon ja luovuuden avulla, jolla voidaan synnyttää helmiä. Jos mieleen putkahtaa jotain uutta, kerron sen asiakkaalle heti, jolloin ideaa ehditään viedä pallotella.

Yleensä yllätyksiä syntyy tarkasta suunnitelmasta huolimatta myös kuvauspäivänä kuin vahingossa. Silloinkin kerron niistä välittömästi asiakkaalle ja voimme yhdessä pohtia mahdollista toteutusta. En koskaan toteuta suunnitelmasta poikkeavaa kommunikoimatta ensin asiakkaan kanssa, sillä siinä on suuri riski asiakkaan ajan ja arvostuksen katoamiselle.

Kommunikointia voi vain harvoin olla liikaa. Yleensä tässä asiassa “more is more” ja enempi on parempi. Ei kai asiakasta voi liikaa arvostaa?

Lue lisää Nelli Kuvaa -arvoista, osa 1. – Luotettavuus


Lue lisää Nelli Kuvaa -arvoista, osa 2. – Inhimillisyys