Nelli Kuvaan arvot osa 1. – Luotettavuus

Nelli Kuvaan arvot ovat läsnä yrityksen arjessa päivittäin; jokaisessa kohtaamisessa ja jokaisessa työvaiheessa. Ne ovat isoja ja kauniita, mutta eivät korulauseita. Ne ovat totta. Niiden avulla tiedät, miten yritykseni toimii ja niiden avulla sinulla on mahdollisuus tutustua minuun, sillä yritykseni arvot ovat osa minua. 

Luotettavuus on ammattilaisen merkki. Se on sitä, että ensimmäisestä askeleesta lähtien toimitaan, kuten sovitaan. Se on sitä, että pidetään aikatauluista kiinni ja kunnioitetaan yhteisiä suunnitelmia. Luottamus luo turvallisuutta. Kun voi luottaa, että projekti etenee ja toteutuu sovitusti, on molemmilla osapuolilla turvallinen olo, eikä tarvitse murehtia miten käy. Luottamuksen kasvaessa on asiakkaiden turvallista palata.

Luottamus on ansaittava, eikä sitä ei voi kiirehtiä. Luottamuksen rakentaminen voi viedä kauan, mutta sen voi kadottaa silmänräpäyksessä. Sen kanssa ei kannata milloinkaan pelleillä tai ottaa pienintäkään riskiä. Luottamus kasvaa kun ollaan aitoja ja avoimia sekä pysytään sovitulla polulla. On tärkeää olla rehellinen aina, myös virheen kohdalla. Erehdykset ja epäonnistumiset ovat inhimillisiä ja niitä tapahtuu joskus kaikille, myös minulle.

Teen aina parhaani, pidän kiinni sovituista asioista ja olen ajoissa paikalla. Joskus on käynyt kuitenkin harmillisesti niin, että kuvien jälkikäsittely on ruuhkautunut, enkä ole voinut toimittaa kuvia normaalissa aikataulussa. Tällöin olen viestinyt tilanteen asiakkaalle mahdollisimman pian ja sopinut uudesta ajasta. Yleensä olen saanut ymmärrystä sekä kiitosta rehellisyydestä ja nopean kommunikoinnin ansiosta ollaan vältytty pettymyksiltä.

Kun luottamus on olemassa, voin kertoa asiakkaalle vapaasti oman mielipiteeni. Monipuolisen työkokemuksen kautta osaan arvioida ja ennakoida erilaisia tilanteita. Jos huomaan, että voin antaa omaa osaamista asiakkaan käyttöön muussakin kuin kuvaamisen muodossa, autan mielelläni, itse tai laajan yhteistyökumppaniverkoston kautta. Tunnen onnistuneeni silloin, kun asiakas on erittäin tyytyväinen.

Valokuvaajalta ei tilata vain kauniita kuvia, kunnon kameraa, valoja ja teknistä osaamista, vaan erityisesti kokemusta, näkemystä ja ideoita. Miten toteuttaa ja näyttää olennainen? Jokainen asiakas haluaa yleensä erottautua ja tuoda omat parhaat puolet esiin aidolla, uniikilla ja rohkealla tavalla.  Juuri näissä asioissa saan usein auttaa, kun luottamus on lujaa. 

Rakastan työtäni ja eniten nautin jatkuvista asiakkuuksista, joissa pääsen kuvaamaan samalle asiakkaalle aina uudestaan. Silloin uusi projekti on kuin jatkumo edelliselle ja voin rohkeammin miettiä myös omaa näkemystä. Asiakassuhteen syventyessä on aina vaivattomampaa ja vapautuneempaa kommunikoida uusia asioita ja heilauttaa tarvittaessa taikasauvaa.  

Lue myös muista Nellin arvoista täällä:

Inhimillisyys ->

Arvostaminen ->