Nelli Kuvaa kolme vuotta – Katse taaksepäin

Nelli Kuvaa kolme vuotta – Katse taaksepäin

brandikuvaus_yrityskuvaus_valokuvaajaLärvinen. Kuva vuodelta 2016.

Yritykselläni on 3-vuotissyntymäpäivät. Minulta on kyselty paljon, miltä matka on maistunut ja mitä ajattelen, kun katson taaksepäin. Kolme vuotta on menty vauhdilla, kuin lentokoneen siivillä, jolloin samaan aikaan on kuljettu pitkä matka.

Haaveilin aina yrittäjyydestä. Äitiyslomalla pohdin paljon elämääni ja mitä haluan siltä. Päädyin valokuvaukseen, jossa pystyisin yhdistämään paljon minulle tärkeitä asioita. Valokuvaus oli aina ollut rakas harrastukseni, joten kipinä oli olemassa. Lähdin opiskelemaan Helsinki Design Schooliin. Aloitin lapsikuvauksesta, mutta siirryin nopeasti pelkkiin yrityskuvauksiin. Ja tiellä ollaan edelleen, yrittäjänä.

valokuvaus_palvelut_yritykset_autokoulu

Autokoulu Proway. Kuva vuodelta 2016.

Odotukset yrittäjyydestä

Kolme vuotta sitten lähdin innolla yrittäjyyteen mielessäni kuva, minkälaista työni olisi. Osittain asiat ovat menneet kuvitellun mukaisesti, mutta sitä en osannut aavistaa, kuinka paljon enemmän työtä kaikki on vaatinut. Erityisesti kirjanpito ja markkinointi ovat aikasyöppöinä yllättäneet.

Valokuvaajan pitää olla monipuolinen osaaja; asiakkaan viestinviejä ja tarinankertoja, jolta onnistuu myös kaikki aina aikatauluttamisesta teknisiin asioihin ja psykologiaan. Olen oppinut arvostamaan omaa työpanostani, enkä myy sitä liian halvalla. Yrittäjä on koko ajan töissä ja edustaa itseään kaikkialla. Tapaan työni puolesta paljon ihmisiä ja rakastan sitä.

yrityskuvaus_palvelut

EzyInsights. Kuva vuodelta 2016.

Tärkeintä kaikessa on asiakas

Otan kuvia ihmisistä ihmisille. En kuvaa lopputuloksen takia, vaan ihmisten. Parasta on, kun saan kontaktin kuvattavaan ja se välittyy kuvaan. Aidossa naurussa on jotain todella maagista ja ihanaa. Pyrin aina ylittämään asiakkaan odotukset. Ihmisten valokuvaus on enimmäkseen kemiaa ja psykologiaa, mikä tekee siitä erittäin mielenkiintoista.

pienyrittäjä_valokuvaus_palvelukuvaus

Sarah kauneushoitola. Kuva vuodelta 2017.

Parasta on vapaus

Voin suunnitella omat aikatauluni ja hoitaa monet asiat välttämällä ruuhkat kaupoissa ja muualla. Yrittäjyys on mahdollistanut enemmän aikaa perhe-elämälle ja erityisesti lapselle. Kääntöpuolena on joskus vaikeus päästä irti töistä, kun editoin kotona. Mutta onneksi se on vain satunnaista.

Kuvaan silloin tällöin myös vapaa-ajalla. Eniten tykkään kuvata matkoilla ja kameraseuran kanssa retkillä. Silloin kuvaan muuta kuin ihmisiä ja voin unohtaa markkinoinnin ja tavoitteet. Vapaalla kuvaan maisemia, luontoa ja kaupunkia sekä tekstuureja. Se on ihanaa vastapainoa työlle.

yrittäjyys_valokuvaaja_helsinki

Kiinteistövälitystoimisto. Kuva vuodelta 2017.

Erityinen hetki

Erityinen hetki on piirtynyt mieleeni viime syksyltä. LIDL Järvenpään uuden jakelukeskuksen kuvauskeikka. Valtavassa hallissa oli n. 600 kutsuvierasta, joiden joukossa monta mielenkiintoista yritystä ja yrittäjää. Ihailin kaikkea ympärilläni, ekologista suunnittelua aurinkopaneeleista 100% jätteiden kierrättämiseen. Erityisen erityistä oli kuvata vierellä YLE ja MTV3.

valokuvausstudio_helsinki_yrityskuvaus

Ravintola Base. Kuva vuodelta 2017.

Nellin neuvot

Jos voisin neuvoa sitä alkumetrien Nelliä tai jotakuta tuoretta yrittäjää nyt, sanoisin:

– Opettele uusia asioita mahdollisimman paljon. Ole rohkea ja puhu intohimostasi muille. Keskity ja panosta. Älä mieti mitä muut tekevät, vaan tee täysillä omaa juttuasi, niin kaikki menee hienosti.

yrityskuvaus_valokuvaaja_yrittäjä

Suomen Metsästysmuseo. Kuva vuodelta 2018.

Katse eteenpäin

Yrittäjänä ei voi pysähtyä paikalleen ja mielessä on aina uusia kujeita ja kuvioita. Uteliaana katson ja kuvaan tietäni tulevaisuuteen. Pysythän mukana ja jääthän seuraamaan blogiani 😉

lidl_valokuvaus_yrityskuvaus

LIDL Suomi Ky. Kuva vuodelta 2018.