Näin otat paremman selfien -vinkit

Omakuvan eli selfien ottaminen tuntuu aina tosi työläältä ja vaikealta. Kuvia tulee otettua aina miljoona ja miten niistä sitten valitsee just sen parhaan? Omille kuvilleen on vielä niin kauhean kriittinenkin ja tuntuu että jokaisessa kuvassa näyttää vähintään apinalta. 

Lue alta vinkit parempiin selfiekuviin.

Selfien ottaminen voi olla myös hauskaa!

1. Puhdista puhelimen kameran linssit.

Niissä on aina möhnää kun me hierotaan puhelinta naamaan, kun puhutaan puhelimessa. Pyyhkäise se puhtaaksi vaikka hihalla. Kuvista tulee näin paljon kirkkaampia ja sävyt toistuvat paremmin. 

2. Jos haluat sumean taustan, niin pidä huolta ettet ole aivan seinää vasten, vaan olet ainakin muutaman metrin päässä seinästä. Voit myös käyttää portrait -moodia (jos puhelimessasi on sellainen). Taustaa voi sumentaa hieman myös editoimalla vaikka Snapseed -ohjelmalla.

Sekava tausta vie helposti huomion pois sun kasvoista.

3. Tarkista taustalla näkyvät asiat.

Et halua että takanasi näkyy pyykkiteline tai että puu kasvaa takaraivostasi (kuten yllä olevassa kuvassa lamppu on päässäni). Tasaiset taustat toimii usein parhaiten.

Itselleni auttaa kun katselen ympärilleni ja mietin “missä on tasaisin toistuva kuosi, jota vasten voi kuvata?”. Se voi olla talon seinä, metsä, pensasaita, lumikasa, taivas tai mikä tahansa tarpeeksi iso alue.

Takavalo on huono, kun kasvot jää varjoon. Tätä kuvaa pitäisi editoimalla korjata vaaleammaksi kasvojen kohdalta.

4. Tarkista valo.

Kun katsot kuvaasi puhelimessa, eihän silmissäsi ole suuria “pandan” varjoja? Jos on, niin valo tulee liian suoraan ylhäältä päin. Usein pandavalo näyttää siltä kuin olisi mustelmat silmässä ja ei se ole kovin edullinen ainakaan silmäpusseille.

Jos on mahdollista kuvata ulkona, niin tee se. Näin aamupäivän aikaan lumisena päivänä on aivan ihanan vaalea ja tasainen valo ulkona. Hyödynnä sitä! Älä kuitenkaan kuvaa suorassa, kirkkaassa auringonpaisteessa, se tuo esiin kaikki rypyt ja rutut.

Yllä olevassa kuvassa on takavalo ja kasvot jäävät siksi ihan tummaksi. Kasvoilla näkyy myös suoran auringonpaisteen aiheuttama flare.

Tasainen tausta on aina hyvä.

5. Vaihtele kuvauskulmaa.

Perinteinen selfiekuvakulma on noin 45 asteen kulmassa niin, että ojennat leukaa hieman kameraa kohti. Kun otat yhden kuvan edestä, käännä kasvot hieman sivuttain ja ota uusi kuva. Joka kuvan jälkeen vaihda vähän kasvojen asentoa. Näin löydät parhaiten sun lempparikuvausasennot.

Mun kasvoille paras kuvakulma on suoraan edestä päin. Niistä tykkään itse eniten.

6. Muista, että kännykät usein kaventavat kasvoja, koska niissä on laajakulmainen linssi.

Laajakulmalla kasvot kapenee, nenä levenee, hiukset vähenee ja otsa kasvaa. Ota kuva siis mieluummin vähän kauempaa kuin ihan läheltä.

Leikittele! Voit kokeilla kuvata selfien selälläsi maaten, istuen rennosti sohvalla, nojaten käteesi tai vaikka kävellessäsi metsässä. Jos sinulla on kännykälle selfietikku tai jalusta, niin kokeile myös ajastimella kuvaamista.

Muista hassutella, se on aina kivaa!