Näin onnistut kuvissa, osa 2

Näin onnistut kuvissa, osa 2

Mistä on parhaat potretit tehty? Valokuvaajasta, hyvästä valmistautumisesta, aidoista hymyistä ja hyvistä huomioista. Niistä on parhaat potretit tehty.

Ensimmäisessä osassa jaoin vinkit koskien kuvauspäivään valmistautumista. Nyt tahdon jakaa vinkit vähän lähempää, koskien kaikkein tärkeimpää.

potretti_2

1. Ryhti

Reipas ja pirteä olemus lähtee ryhdistä. Suorista selkä ja vedä olkapäitä taaksepäin ja vatsaa vähän sisään. Hengitä rauhallisesti syvään, jotta jännitys karisee pois. Usein pieni nojaus kohti kameraa sivuttain näyttää luonnolliselta, niin seistessä kuin istuessa.

2. Kasvot

Kasvoissa voi olla puolieroja ja silmissä karsastusta, jotka häiritsevät sinua. Kerrothan tällaiset asiat etukäteen, jotta voin varmistaa niiden huomioinnin. Esimerkiksi karsastuksen poistamiseen löytyy omat kikkansa. Jos sinulla on silmälasit, puhdista ne huolella ennen kuvausta. Heijastuksia voi välttää kuvassa kääntämällä laseja ja leukaa aavistuksen alaspäin.

3. Kädet

Usein ongelmana on kädet ja niiden luonteva paikka kuvassa. Helppoja käsien asentoja voi harjoitella etukäteen. 1. Toinen käsi vyötäröllä ja toinen rentona vartalon sivulla. 2. Molemmat kädet kevyessä puuskassa ja vartalo sivuttain kameraa kohden. 3. Kädet rennosti taskussa, peukalo kuitenkin ulkopuolella, jottei käsi näytä tyngältä.

4. Silmät

Jos sinulla on silmät usein kiinni kuvissa, niin kokeile seuraavaa kikkaa. Sulje silmät ja minä laskeen kolmeen. Avaa silmät kolmosella. Et todennäköisesti ehdi sulkea silmiäsi uudelleen ennen kuvan ottamista. Vai kumpi on nopeampi?

5. Hymy

Luonnollinen hymy on paras ja saa esiin kuvassa parhaiten oman persoonasi. Toisille se on luonnollista ja helppoa myös kuvissa, toisille opitun tulosta ja joillekin todella vaikeaa. Tässäkin voi harjoittelu tehdä mestarin, mutta usein myös mielikuvaharjoitukset kuvaushetkellä auttavat muikkuja enemmän. Ajattele, jotain oikein rakasta sinulle. Lapsen höpsöjä juttuja tai lemmikin kommelluksia. Aito positiivinen tunne synnyttää aidon kauniin hymyn.

henkilökuva_2

Kun näitä ohjeita noudatat, niin onnistut kuvissa varmasti! Vaikka et muistaisikaan kaikkea lukemaasi, niin ei hätää – kerron vinkit aina myös paikan päällä, tilanteen mukaan ja tapauskohtaisesti. Lupaan tehdä parhaani, jotta saamme aikaan parhaan potretin!

Ensimmäisen osan pääset lukemaan täällä: Näin onnistut kuvissa, osa 1.

Ps. Aina ei tarvitse hymyillä, eikä katsoa kameraan.

kuvausjännitys_1