Näin onnistut kuvissa, osa 1.

Näin onnistut kuvissa, osa 1.

Mistä on parhaat potretit tehty? Valokuvaajasta, hyvästä valmistautumisesta, aidoista hymyistä ja hyvistä huomioista. Niistä on parhaat potretit tehty.Tässä blogissa tahdon jakaa teille vinkkini, kuinka hyvällä valmistautumisella päästään myös hyvään lopputulokseen.

potretti_1

 

1. Aika ennen kuvausta

Katso peiliin hyvissä ajoin ennen kuvausta. Eihän siellä näy punoitusta juuri tehdystä kovasta treenistä, eilisillan viinilasista tai valvotusta yöstä? Tule paikalle hyvin levänneenä ja suihkun kautta. Tarkista vaatteet, hiukset, kasvot ja hampaat. Jos paikalla ei ole meikkaajaa, ota mukaan ainakin puuteria. Studiovalot saavat kaiken loistamaan, joten puuteria tarvitaan.

2. Kuvauspäivä

Varaa kuvaukseen tarpeeksi aikaa. Hektiseen päivään ei kannata yhdistää kuvausta, sillä kiire voi näkyä kuvissa. Ole ajoissa paikalla.

3. Jännitys

Jännitys näkyy olkapäiden jäykkyytenä ja leuan nostona. Kun tiedostat nämä, voit myös harjoitella rentoutumista ja poseeraamista peilin edessä etukäteen. Tutki ja tarkastele, mikä näyttää luonnolliselta ja mitä haluat viestiä? Haluatko olla vakava asiantuntija vai ilopilleri? Tai jotain siltä väliltä? Mahdollisuuksia on rajattomasti, mutta yleensä on parasta, jos olet oma itsesi.

4. Vaatteet

Suosi vaatteissa selkeitä värejä ja tasaisia kuvioita. Marimekon unikko on upea, mutta potretissa se varastaa huomion sinulta. Kovin pienet kuviot; ohuet raidat ja pikku ruudukot voivat aiheuttaa kuvaan “väreilyä”. Varaa mukaan myös muutama ylimääräinen vaate. Joskus vaatteen vaihto laukaisee jännityksen tai toinen väri toimiikin paremmin. Voit ottaa mukaan myös asusteita, esim. huivilla saa näppärästi tarpeen mukaan tuunattua lookia.

t4pieni

Kun näitä ohjeita noudatat, niin onnistut kuvissa varmasti! Loppuun vielä lohdutuksena knoppitieto kaikille jännittäjille, noin. 95% ihmisistä jännittää kuvattavana olemista. Joten et ole ongelman kanssa yksin. Ja vaikka et muistaisikaan kaikkea lukemaasi, niin ei hätää – kerron vinkit aina myös paikan päällä ja tapauskohtaisesti. Teen kaikkeni, jotta saamme aikaan parhaan potretin!

Lue myös Näin onnistut valokuvissa, osa 2.

visa-a-19-2
henkilöstökuvaus-3
tn1pieni