Kuvituskuvat – Kunnioittavan kosketuksen käsikirja

Kuvituskuvat – Kunnioittavan kosketuksen käsikirja

Create amove Oy tuottaa asiantuntijaluentoja, työpajoja ja koulutusta erityisesti sosiaali-, terveydenhuollon ja opetusalan ammattilaisille. Yksilöohjauksessa ja valmennuksissa keskitytään palautumisen kokonaisvaltaiseen tukemiseen.

Create amoven uuden kirjaprojektin käynnistyttyä Tuula Styrman otti minuun yhteyttä. Olimme tehneet yhteistyötä jo aiemmin Tyhjä kulho -tapahtumassa. Tarve oli havainnollistaville kuville Kunnioittavan kosketuksen käsikirjaan.

kirjakuvitus_kuva_kirjaan

Yleensä kuvaan yrityksen tiloissa tai studiolla. Kuvaaminen tiloissa, joissa on saattohoidossa olevia, oli minulle aivan uusi kokemus, jota vähän jännitin etukäteen. Oletin, että paikka saattaisi olla kolkko ja ilmapiiri apea, mutta yllätyksekseni Terhokodissa oli lämmin ja kodinomainen tunnelma. Kaikki olivat hetkessä läsnä ja yhteistyö kuvauksiin liittyen oli mutkatonta.

“Halusimme löytää kirjaa varten otettaviin kuviin juuri oikean tuntuisen ihmisen, jolla olisi näkemystä erityisestä aiheesta.”

kosketus_saattohoito_kirjakuva

Kuvasimme huoneessa, joka ei ollut sillä hetkellä potilaskäytössä ja yleisessä “olohuoneessa”, jossa oli paljon kauniita kasveja sekä ihastuttava kattoikkuna. Emme kuvanneet hoidossa olevia ihmisiä, sillä kuvaustilanne on stressaava, emmekä tietenkään halunneet rasittaa potilaita.

“Erityisen hyödyllistä oli projektin etukäteissuunnittelu ja ammattitaitoiset sopimusneuvottelut Nellin kanssa.” 

Nettikuvat_rgb_PIENET-22

Iloinen mieli on voimavarani ja herkissä tilanteissa olen itsekin ns. herkillä, jolloin aistin helposti ihmisten tunnetiloja. Kuuntelen kaikkea ympärillä tapahtuvaa tavallista enemmän ja osaan hiljentyä tarvittaessa. Oma kärsivällisyys on tärkeää erityisesti silloin, kun tilanteet ovat asiakkaalle uusia ja outoja. En hermostu helposti sillä tiedän, että sitkeydellä ja ymmärtäväisyydellä saadaan aina aikaan parempi lopputulos.

“Kuvausprojekti sujui hyvin; tuntui että olimme koko ajan ammattitaitoisissa ja ymmärtäväisissä käsissä. Tunnelma oli arvostava ja huolehtiva.”

kirjakuvaus_kuvituskuva_yrityskuvaus copy

Saattokotiin ei saavuta iloisesti ovet paukkuen, vaan kunnioittavasti ja tunnustellen. Erityisesti ihailen saattohoidon parissa työskentelevien ihmisten panosta. Olen kokemuksesta kiitollinen, sillä se avasi silmäni aiheesta ja siksi Kunnioittavan kosketuksen käsikirja on myös minulle erittäin merkityksellinen teos. Alkuperäisen suunnitelman lisäksi kuvia käytettiin potilaiden omaisille, vapaaehtoisille ja hoitohenkilökunnalle suunnitellussa Kosketus ja saattohoito-oppaassa.

Projektin tilaaja ja haastateltava:

Tuula Styrman, toimitusjohtaja, Create Amove Oy

Create amove Oy