Kolme syytä somekuviin panostamiseen

Miksi niihin somekuviin pitää panostaa?

Sosiaalisessa mediassa on hyvä olla läsnä, jos myy jotain. Jokainen yritys haluaa myydä palvelua tai tuotetta, joten suosittelen myös sosiaalisen median haltuunottoa. Somessa tarvitaan tottakai myös kuvia, joilla napataan ihmisten huomio fiidissä.

Hyvä kuva yhdistettynä puhuttelevaan tekstiin saa potentiaalisen asiakkaan pysähtymään tuotteen äärelle. Kun tuote tulee vastaan tarpeeksi monta kertaa, on asiakas jo ostohousut jalassa (jos tuote puhuttelee ja on tarpeellinen). Samaa kuvaa ei voi käyttää jatkuvasti, vaan tarvitaan monenlaisia kuvia samalla teemalla tai tuotteella, joka puhuttelee samaa kohderyhmää. Miten siis rakennetaan monipuolinen, oma kuvapankki yrityksen tuotteiden tai palveluiden ympärille? 

Kuvan tunnelma on tärkeä myynnillinen osa kuvaa.

Suurin osa yrittäjistä tietää, että heidän palvelu tai tuote on todella hyvä ja laadukas. Se oma tuote tai palvelu tunnetaan todella hyvin ja sitä tehdään ammattitaidolla ja intohimolla. Kuitenkin vain harvoin yrittäjä on niin hyvä markkinoinnin moniosaaja, että osaisi tuoda kaiken sen näkyväksi kuviin. Kuvien tekeminen voi olla suorastaan tuskaista.

Kun katsot tätä kuvaa, tuleeko sellainen olo että onpas kätevä kassi? Kantajallakin on hauskaa ja patongit ehjänä.

Kolme syytä panostaa somekuviin:

  • Hyvät kuvat myyvät – huonot kuvat eivät. Huonot kuvat eivät joko välitä haluttua tunnetta (samaistuttavuus, tuon tarvitsen heti! -reaktio) tai kerro tuotteesta tarpeeksi (kuva jättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia – esimerkiksi tuotekuvassa värit, materiaalit tai koko jää epäselväksi). Asiakas ostaa verkosta vain, kun on varma siitä mitä saa.

  • Somessa on ainakin miljoona ja kaksi huonoa kuvaa joka päivä. Hyviä kuvia on vähemmän, joten niillä voit erottautua massasta. Kuvan ei silti tarvitse olla täydellinen tai ammattilaisen kuvaama – se pitää vaan olla siihen aiheeseen sopivan laadukas.

  • Uskottavuus – Kun kuvat ovat laadullisesti sekalaisia tai huonoja, tulee verkkosivuilla vierailevalle myös sekava olo. Jos myyt laadukkaita palveluita huonolaatuisilla kuvilla, ei viestisi välity oikein katsojalle.
Nelli Kivinen on valokuvaaja ja intohimoinen pienyrittäjien kouluttaja.