Henkilöstökuvauksen vaatetrendit

Millaisia vaatteita käytetään henkilöstökuvauksissa nyt?

Valokuvaajana näen paljon erilaisten yritysten henkilöstöä kuvauksissa. Vuosien varrella olen huomannut muutaman asian:

1.) Vaatetrendit ovat hirmuisesti rentoutuneet läpi koko yrityskattauksen. Toisin sanoen, jopa lakimiesten ja muiden vanhoilliseksi miellettyjen alojen tapa pukeutua kuvauksiin on muuttunut rennommaksi.

2.) Kravattia ei näy kuvauksissa enää juuri ollenkaan, ylin paidan nappi on usein auki ja kuvauksiin voidaan saapua jopa hupparissa.

3.) Asiakkaani toivovat yhä useammin, että työntekijöiden pukeutuminen on smart casual, mutta silti työntekijän näköinen. 

Toisinaan yritykset toivovat kuvauksissa jotain tiettyä väriä (esim. sinisen sävyjä) tai yrityksen omaa brändivaatetta. Brändivaatteita toivotaan erityisesti silloin, jos tehdään nettisivukuvituksia tai muuta markkinointimateriaalia.

Monimuotoisuus on nyt trendikästä, joten kannattaa rohkaista työntekijöitä tuomaan omaa persoonallisuuttaan esiin pukeutumisella. Omat lempparivaatteet auttavat rentoutumaan ja olemaan luonnollinen kuvissa. 

Itse suosisin suomalaisten pienyritysten tuotantoa tai kierrätettyä muotia. Ekologiset arvot ovat vuosi vuodelta tärkeämpiä, joten suosi vaatteita, jotka on valmistettu kestävistä materiaaleista. Tämä voi olla myös hyvä erottautumisen keino yrityskuvissa (miksipä ei tekisi aiheesta vaikka omaa blogipostausta?). 

Simppeli tyyli on henkilöstökuvissa edelleen suosittu. Yksiväriset asut ja minimalistiset kuosit toimivat hyvin, koska ne eivät vie huomiota pois itse henkilöstä.

Välttäisin kuitenkin mustia ja valkoisia vaatteita, jos kysytään valokuvaajan mielipidettä. Ja ei, tummansininen ei ole niin erilainen kuin musta, eli jos vaihtoehtona on tummansininen tai musta, niin lopputuloksen kannalta ei ole väliä kumpaa laitat päälle. xD

Lue henkilöstön tiimikuvauksista tässä blogissa ->

Yrityksen brändivärejä on kiva hyödyntää erityisesti verkkosivuille tulevissa kuvissa. Se auttaa yhdistämään kuvat yrityksen ilmeeseen ja jäämään paremmin mieleen.

Klassikot ovat aina in: valkoiset paidat, tummat puvut ja yksinkertaiset asusteet eivät mene koskaan pois muodista. Ne ovat turvallinen valinta henkilöstökuvauksissa, vaikkakin ne ovat myös helposti vanhanaikaisia ja jäykkiä. Kannattaa valita siis vaatekin sen mukaan, millainen on haluttu fiilis. Rento kuva kauluspaita päällä on hyvin erilainen kuin rento kuva neule päällä.

Yleisesti olen huomannut, että mun asiakkaissa korostuu koko ajan enemmän työpaikan rentous; jokainen saa tulla kuvattavaksi haluamissaan vaatteissa, juuri sellaisena kuin on. 

Kuviin saadaan  yhtenäistä lookkia valaisun, taustan ja rajauksen avulla, jolloin kuvausasento ja -vaatteet eivät ole niin isossa roolissa. Itse tykkään kovasti siitä, että jokainen työntekijä voi olla oma itsensä myös työpaikan kuvissa. 

Henkilökuva on yrityksen käyntikortti verkossa, lue lisää blogista. ->