Henkilökuvauksen hinta, mistä se koostuu?

Selfie vai Nelfie?

Henkilökuvauksen hinta – mistä se koostuu?

Näin tämän vertauksen laukuista: voit ostaa joko hienon Guccin merkkilaukun tai muovisen kauppakassin – molemmissa saat tavarasi kannettua kotiin ja kaupungilla.

Sama pätee myös henkilökuvaukseen. Voit ostaa henkilökuvauksen miltä vain kuvaajalta ja jonkinlaisen kuvan saat jokaisesta paikasta. Oleellista onkin se, millaisen vaikutelman haluat antaa ja miten paljon haluat siihen panostaa.

Tanssin opettajalle sopi hyvin rennompi kuva, jotta hän olisi helposti lähestyttävä.

Kun varaat henkilökuvausta, niin mieti näitä kysymyksiä:

Mihin käyttöön sun kuvat tulee? Someen, nettisivuille, sanomalehteen, linkkariin?

Mitä sä haluat niillä sun kuvilla saavuttaa? Ja tässä varsinkin, jos kuva on huono, niin mihin se vaikuttaa?

Kuinka monta kuvaa tarvitset vähintään? Jos tarvitset vain muutaman kuvan, niin silloin kuvia ei kannata ottaa koko päivää – jos taas aiot somettaa niillä joka päivä/viikko, tarvitset paljon materiaalia mistä valita. 

On hyvin eri asia haluta erottautua CVssä tai tehdä viralliseen julkaisuun henkilökuvaa – tämä on siis mun kannalta hyvinkin oleellinen tieto.

Voit ottaa selfien tai käyttää kuvaukseen Nelliä ja saada Nelfien. (Kyllä, keksin tämän sanan itse xD)

Mikä valokuvaajien palveluissa vaihtelee:

Asiakkaan tarpeen selvittäminen (passikuva walk in vai etukäteen mietitty kuvaushetki).

Kuvauksen suunnittelu (mennään vaan ja tehdään jotain vs. tarkkaan suunniteltu tavoite väreineen, tunnelmineen ja valoineen).

Kuvaukseen käytettävä aika tai tarvittaessa nopeus (kiireiset ihmiset arvostavat nopeutta ja nopea kuvaus ei onnistu ilman vankkaa kokemusta).

Kuvien käyttöoikeudet (saat käyttää vain somessa, tai vain lehdessä, tai vain yhden kerran, tai laajat käyttöikeudet tmv.)

Kuvauksen tekninen osaaminen (kameran käyttö, valaisu, kuvankäsittely.)

Kuvauksessa annettu ohjaus (henkilökuvauksessa suurin vaikutus lopputuloksen kannalta heti valon jälkeen… ja tämä taito karttuu vain tekemällä paljon henkilökuvia).

Lopullisten kuvien monipuolisuus ja esikatselukuvien määrä (millainen erilaisia asentoja, paikkoja, valoja, tyylejä, rajauksia).

Kuvien koko- ja väriversiot (mustavalkoiset, värilliset tai molemmat, sama kuva useammassa koossa printtiin ja/tai digiin).

Kuvankäsittely (joku ei tee ollenkaan, joku nopeasti, joku taas todella huolellisesti).

Kuvausaika – Saatko sen heti vai kahden kuukauden päästä. Suosituille hyville kuvaajille on jonoa.

Kuvauksen hinta (vaihtelee muutamista kympeistä tuhansiin). Mulla henkilökuvaus on alkaen 390+alv. Lue lisää täällä

Asiakasviestintä ja yhteydenpito (soitto, mailit, viestittely, etukäteisinfot vaatteista, meikeistä…) Millaista palvelua sinä haluat?

Henkilökuvaus on ensisijaisesti viestintää ja kemioiden kohtaamista – valitse siis sellainen kuvaaja kenen kuvista ja tyylistä pidät. Soitto tai viesti kuvaajalle kertoo paljon henkilöstä ja silloin on helpompi päättää onko hän just sulle sopiva kuvaaja.