Henkilöbrändin kuvausvinkit

Henkilöbrändikuvien suunnittelu: 5 vinkkiä omaan tyyliin!

Tässäpä tulee muutama letkeä vinkki siihen, miten teet henkilöbrändikuvat omalla tyylilläsi.

Oon valokuvaaja ja tiedän, että henkilöbrändikuvien suunnittelu voi olla haastavaa, mutta samalla tosi hauskaa hommaa.

Useimmiten henkilöbrändikuvia halutaan aloilla, joissa myydään palvelua. Esimerkiksi erilaiset valmentajat ja couchit hyötyvät henkilöbrändin rakentamisesta, mutta myös kiinteistövälittäjät ja kauneudenalan toimijat (ja kaikki muutkin, lol). Oikeastihan meillä kaikilla on henkilöbrändi, haluttiin tai ei. Sitä voi omalla toiminnallaan myös aktiivisesti kehittää ja siihen valokuvat on hyvä lisä.

Täällä voit tutustua mun 2023 hinnastoon. ->

1. Lähde liikkeelle tarinasta

Ensinnäkin, unohdetaan hetkeksi kamera ja valot. Tärkeämpää on tutustua suhun, jolle kuvia tehdään. Mikä on sun tarina? Mikä sua innostaa? Kuvaajana mä haluan tietää, kuka sä oot oikeasti, jotta voin kuvissa välittää sen. Siksi mun kuvauksissa on aina tarpeeksi aikaa myös tutustumiselle. Henkilöbrändi on kuitenkin sinä itse ja siksi on tärkeetä, että kuvatkin on aidosti sä. 

2. Määritä viesti ja tavoitteet

Seuraavaksi mietitään mitä sä haluat kuvilla kertoa maailmalle? Onko se ammattimaisuutta, luovuutta vai jotain ihan muuta? Avoimuus on tärkeää. Mitä paremmin mä tunnen sut, sitä parempi on lopputulos. Kun ollaan tuttuja, on myös helpompi heittäytyä ja keksiä uusia kuvaideoita. 

3. Kuka on sun kohderyhmä? Unelmien asiakas?

Kolmas juttu: kenelle näitä kuvia oikein ollaan näyttämässä? Missä kuvia käytetään?

Kuvat kannattaa suunnitella niin, että ne puhuttelevat juuri sitä porukkaa, jolle ne on tarkoitettu. Onko kohderyhmä nuoria, vanhoja, trendikkäitä vai perinteisiä? Missä kohderyhmä hengailee, käy töissä, mitä ne harrastaa? Millaiset aiheet niille uppoaa? 

Jos et tiedä kuka on sun kohderyhmää, niin voit lähestyä sun nykyisiä asiakkaita ja kysyä miksi ne käytti sun palveluita, tai tehdä sinne kohderyhmään oman kyselyn. 

4. Valitse sopiva kuvauskohde ja -ympäristö

Sitten on aika valita kuvauspaikka. Ollaanko studiolla vai miljöössä? Jos ollaan miljöössä, niin ollaanko toimistolla vai esimerkiksi metsässä? Mikä paikka lähettää oikean viestin? Esimerkiksi jos oot luovan alan tyyppi, voit valita taiteellisen ympäristön. Jos taas oot bisnesjohtaja, tyylikäs toimistoympäristö voi toimia paremmin. Kuvauksiin voi tottakai yhdistää myös molempia paikkoja tarpeen mukaan. Monesti halutaan esimerkiksi pari studiokuvaa linkkariin ja verkkosivuille ja sit loput miljöökuvia. Kuvissa voi olla myös asiakkaita.

5. Äänensävy ja ilme – se on se juttu!

Viimeisenä, valokuvaajan ohjauksella saadaan aikaan sopiva äänensävy ja ilme. Riittävän pitkä kuvausaika ja sopivan sorttinen heittäytyminen auttaa saamaan monipuolisesti erilaisia kuvia eri käyttötarkoituksiin. Mun tyyli on yleisesti kepeä tai iloinen, synkkiä kuvia osaan tehdä vain tilauksesta. xD

Ja siinä se on! Nämä vinkit auttaa sua suunnittelemaan henkilöbrändikuvat omalla tyylillä ja viestimään juuri sitä mitä sä haluat viestiä. 

Muista pitää hauskaa kuvaussessiossa, niin kuvista välittyy aito tunnelma. Nähdään kuvauksissa!