Nelli Kuvaan arvot, osa 2. – Inhimillisyys

Nelli Kuvaan arvot ovat läsnä yrityksen arjessa päivittäin; jokaisessa kohtaamisessa ja jokaisessa työvaiheessa. Ne ovat isoja ja kauniita, mutta eivät korulauseita. Ne ovat totta. Niiden avulla tiedät, miten yritykseni toimii ja niiden avulla sinulla on mahdollisuus tutustua minuun, sillä yritykseni arvot ovat osa minua. 

Inhimillisyys valokuvissa

Inhimillisyys on aitouden merkki. Inhimillisyys kohtaamisissa on lämpöä, lempeyttä ja hyväksyntää. Inhimillisyys kuvissa on avoimuutta ja rehellisyyttä, tunteita herättävää ja paljastavaa sekä joskus jopa käsinkosketeltavan riipaisevaa. Se voi olla hätkähdyttävää suoruutta sekä joskus jopa ujoutta ja pelokkuutta, mikä pitää houkutella ulos kuorestaan.

Inhimillisyyden ansiosta kuvat kertovat totuuden. Kun inhimillisyys on läsnä, naamarit ja kuoret väistyvät ja aitous astuu esiin. Inhimillisyys on ihmisen perusolemuksen puhdasta kauneutta, muodoltaan yleensä hieman erilaista kuin “oppimamme” klassinen kauneus. 

Inhimillinen kuvaustilanne

Jokainen haluaa onnistua ja näyttää kuvissa mahdollisimman hyvältä. Monille kuvaustilanne on ahdistava ja kuvaajan rooli on silloin ohjaajana suuri. Mitä kokemattomampi kuvattava, sitä suurempi rooli on mallin ohjauksella.

Ohjaan asennoista, eleistä ja ilmeistä, joilla saadaan hyvä kuva aikaan. Annan positiivista palautetta, jonka avulla kuvausta saadaan vietyä parempaan suuntaan.

Onnistunut kuva on aina kuvaajan ja kuvattavan yhteistyön tulos. Jos kuvattavalla ei ole rento olo kameran edessä, se näkyy kuvasta heti.

Kuvaajan tehtävä on luoda tunnelma, jossa jokaisen on helppo olla. Se onnistuu kuvaajan inhimillisyyden ja empatian avulla, jolla luodaan välitön vuorovaikutus.

Olen aina alusta asti oma itseni; juttelen, nauran ja jos jäätä pitää murtaa, heittäydyn vaikka itse “vitsiksi”, jos en muuta keksi.

Haluan olla kuvaustilanteessa asiakkaan kanssa “samalla aallon pituudella” ja mahdollisimman “lähellä” itse tilanteessa.

Annan välitöntä palautetta ja vilautan kameran näyttöä tai kuvia koneelta, jotta asiakas tietää missä mennään. Usein tuo pieni hetki on iso kuvattavalle. Kun hän näkee kesken kuvauksen edes yhden konkreettisen kuvan, se voi vaikuttaa lopputulokseen paljon.

Yleensä itseluottamus ja rohkeus kameran edessä kasvaa, jolloin kuvista tulee vieläkin aidompia ja parempia. 

Asiakkaani saa aina itse valita esikatselukuvista ne, joista pitää eniten. Tapani poikkeaa monen valokuvaajan käytännöstä, mutta olen huomannut, että varsinkin henkilökuvissa lähes jokaisella on vahva käsitys siitä, mikä on paras kuva ja mikä ilme näyttää eniten omalta itseltään.

Autan tietysti tarvittaessa päätöksenteossa kertomalla omat lempparikuvani tai teen valinnat asiakkaan puolesta.

Inhimillinen valokuvaaja

Inhimillistä on nähdä ja ymmärtää, että aina ei ole hyvä hetki kuvaamiselle. Silloin kuvaajan pitää osata tehdä nopeat muutokset ja päätökset parhainta mahdollista lopputulosta vaalien. Kerran kuvauskeikalle saapuessa havaitsin heti, että nyt ei ole kaikki hyvin ja hymy on tiukasti piilossa. Koin viisaammaksi vaihtaa kameran kahvikuppiin ja keskusteluun sekä siirtää kuvauspäivää. Asiakas ei välttämättä osaa edes kuvitella sellaisen olevan mahdollista. Mutta Nellin kanssa se on, koska on inhimillistä, että joskus on huono päivä.

Lue lisää Nelli Kuvaa -arvoista, osa 1. – Luotettavuus

Lue Nellin vinkit kuvauspäivään valmistautumisesta